• Yüreği ülkesi ve toplumu için çarpan milyonlarız biz
  • Sosyal Medyada Biz:
Eğitim Atölyeleri

Veri Görselleştirme Atölyesi

Veri Görselleştirme Atölyesi veri görselleştirme alanındaki temel kavram ve araçlara giriş sağlamak üzere tasarlanmıştır. Katılımcılar farklı veri türleri hakkında bilgi edinecek, veri setleri ile çeşitli programlar üzerinde görselleştirmeler yapacaktır.

Veri görselleştirme büyük veri setlerini daha anlaşılır kılan dijital bir anlatı formatıdır. Verilerin çizelgeler, grafikler ve haritalar gibi grafiksel veya resimsel formatlarda temsil edilmesini içerir.

Veri Görselleştirme Atölyesi çalışması, veri görselleştirme alanındaki temel kavram ve araçlara kapsamlı bir giriş sağlamak üzere tasarlanmıştır. Katılımcılar farklı veri türleri ve veri etiğinin önemi hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, atölye yürütücüsü tarafından paylaşılan basit veri setleri ile çeşitli programlar üzerinde görselleştirmeler yapacaklardır.

Dijitalleşme ile birlikte sanal ortamda karşılaştığımız enformasyon bombardımanı nedeniyle dikkatimiz çok kolay dağılır hale gelmiştir. Bu kapsamda, veri görselleştirme okurların dikkatini çeken, karar alma süreçlerini destekleyen etkili bir dijital anlatı türüdür. Bu atölye çalışmasının sonunda katılımcılar veri görselleştirme ilkeleri konusunda güçlü bir temele sahip olacak, veri kullanımında etik hususların farkında olacak ve etkili veri görselleştirmeleri oluşturmak için temel görselleştirme araçlarını kullanma konusunda yetkin olacaklardır.


Atölyeye Dair Bilgiler:

Atölye Yürütücüsü: Doç. Dr. Bilge Şenyüz

Atölye Süresi: 3 hafta (toplam 3 saat)

Katılımcı Profili: Veri görselleştirme becerilerini geliştirmek isteyen veri meraklıları. Veri görselleştirmenin temellerini ve etik veri uygulamalarını anlamak isteyen öğrenciler ve akademisyenler. Görselleştirmeler aracılığıyla veri odaklı içgörülerin nasıl etkili bir şekilde iletileceğini öğrenmek isteyen herkes.

Kontenjan: 20 kişi

Atölyeye 20'den fazla katılım isteği olması durumunda, kontenjan 20 kişi ile sınırlı tutulacak ancak bu atölyenin tamamlanmasından sonra, Atölye Yürütücüsü tarafından aynı atölye yeniden açılırsa atölyeye katılmak isteyen bu kişilere öncelik verilecektir.

Katılım Ücreti: Ücretsizdir. Fakat dileyenler AFAD, Kızılay, AKUT, Darülaceze, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi yardımlaşma kurumlarına yahut Ülkemiz ve Biz Platformu'na gönüllerinden kopan miktarda bir bağış yapabilirler. Bize destek olmanızdan mutlu oluruz.

Ülkemiz ve Biz için bağış yapmak isteyenler bu sayfanın üst kısmındaki Bağış Yap düğmesini kullanarak gerekli bilgilere ulaşabilirler.

Atölye Başvuru Tarihleri: 3-24 Haziran 2024 tarihleri arasında

Atölye Başlangıç Günü ve Saati: 25 Haziran 2024 Salı Saat: 21:00

Program Takvimi: 25 Haziran, 2 Temmuz, 9 Temmuz Salı 21:00 (1'er saat)

Atölyenin Yapılacağı Ortam: Online (Google Meet veya Zoom)

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, kayıt yaptıran katılımcılara programdan en az bir gün önce e-posta veya SMS ile Google Meet veya Zoom toplantı linki gönderilecektir. (Bu süre içinde e-posta veya SMS almazsanız spam kutunuzu kontrol etmeyi unutmayınız; buna rağmen hâlâ link gelmediyse durumu Ülkemiz ve Biz'e e-posta ile iletebilirsiniz).

Katılım Belgesi: Atölyeye kayıt yaptırıp yeterli katılım sağlayanlara "Katılım Belgesi" verilecektir.

Bilinmesi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: 

1) Atölyelere kayıt olanların katılım sağlamasını önemsiyoruz. Bir kişi bir Eğitim Atölyesine kayıt olup hiç katılım sağlamazsa veya kayıt olduğu eğitim atölyelerinden birden fazlasına yeterli katılım göstermezse, başka atölyelere katılım talebi ihtiyatla karşılanacaktır.
2) Katılımcıların Ülkemiz ve Biz platformunun toplumda dayanışmayı esas alan ve partilerüstü bakışına uygun davranması beklenmektedir.
3) Genel görgü ve ahlak kuralları tüm kullanıcılar ve katılımcılar için geçerlidir.

Danışmanlar