Siyasal İletişim Atölyesi siyaset ve iletişimin kesiştiği bir alana, siyasetçilerin ve siyasal kurumların bireylerle, toplumla ve dünyayla nasıl iletişim kurduğuna odaklanır. Siyasetçilerin iletişimi nasıl kullandığını inceler. İletişimde yaşanan doğrular, yanlışlar, eksikler ve gaflarla birlikte, aşağıdaki konu başlıklarını ele almayı amaçlıyor.
Bazı konu başlıkları:
Siyasal iletişim nedir? Siyaset ve demokrasi ile ilişkisi nedir?
Siyasal iletişimde dil, üslup ve söylem
Kampanya nedir? Siyasal kampanyaların başlıca özellikleri nelerdir?
Seçim sistemlerinin siyasal kampanyalara etkisi
Siyasal kampanyalarda ekibin önemi
Kampanyalarda sloganlar, müzikler ve diğer materyaller
Siyasal iletişim ve kampanyalarda başlıca stratejiler
Siyasal iletişimde geleneksel ve sosyal medya kullanımı
Dünya'dan ve Türkiye'den örnek kampanya incelemeleri
Atölyeye Dair Bilgiler:
Atölye Yürütücüsü: Prof. Dr. Emre Bağce
Atölye Süresi: 4 hafta (toplam 6 saat)
Katılımcı Profili: Atölye iletişim ve siyasetle ilgilenen veya siyasal iletişim ve kampanyalara meraklı her yaştan katılımcıya açıktır.
Kontenjan: 20 kişi
Atölyeye 20'den fazla katılım isteği olması durumunda, kontenjan 20 kişi ile sınırlı tutulacak ancak bu atölyenin tamamlanmasından sonra, takip eden ayda ayrı bir atölye açılacaktır.
Katılım Ücreti: Ücretsizdir. Fakat dileyenler AFAD, Kızılay, AKUT, Darülaceze, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi yardımlaşma kurumlarına yahut Ülkemiz ve Biz Platformu'na gönüllerinden kopan miktarda bir bağış yapabilirler. Bize destek olmanızdan mutlu oluruz.
Ülkemiz ve Biz için bağış yapmak isteyenler bu sayfanın üst kısmındaki Bağış Yap düğmesini kullanarak gerekli bilgilere ulaşabilirler.
Atölye Başvuru Tarihleri: 23-31 Mart 2024 tarihleri arasında
Atölye Başlangıç Günü ve Saati: 3 Nisan 2024 Saat: 21:30
Program Takvimi: 3 Nisan, 24 Nisan, 1 Mayıs ve 8 Mayıs Çarşamba 21:00 (90'ar dk.)
Atölyenin Yapılacağı Ortam: Online (Google Meet)Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, kayıt yaptıran katılımcılara programdan en az bir gün önce e-posta ile Google Meet toplantı linki gönderilecektir. (Bu süre içinde e-posta almazsanız spam kutunuzu kontrol etmeyi unutmayınız; buna rağmen hâlâ link gelmediyse durumu Ülkemiz ve Biz'e e-posta ile iletebilirsiniz).
Katılım Belgesi: Atölyeye kayıt yaptırıp yeterli katılım sağlayanlara "Katılım Belgesi" verilecektir.
Bilinmesi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
1) 10 kişinin altında başvuru olması durumunda Atölye açılmayabilir.
2) Atölyelere kayıt olanların katılım sağlamasını önemsiyoruz. Bir kişi bir Eğitim Atölyesine kayıt olup hiç katılım sağlamazsa veya kayıt olduğu eğitim atölyelerinden birden fazlasına yeterli katılım göstermezse, başka atölyelere katılım talebi ihtiyatla karşılanacaktır.
3) Katılımcıların Ülkemiz ve Biz platformunun toplumda dayanışmayı esas alan ve partilerüstü bakışına uygun davranması beklenmektedir.
4) Genel görgü ve ahlak kuralları tüm kullanıcılar ve katılımcılar için geçerlidir.