• Yüreği ülkesi ve toplumu için çarpan milyonlarız biz
  • Sosyal Medyada Biz:
Eğitim Atölyeleri

Sağlık İletişimi Atölyesi

Sağlık İletişimi Atölyesi sağlık kurumları ve sağlık çalışanları ile toplum ve hastalar arasındaki iletişimi, bu iletişimde yaşanan kazaları ve sağlıkla ilgili konularda yanlış ve yanıltıcı bilgilendirmeleri ele alıyor. Sağlıkta doğru bilgi ve iletişimin neden önemli olduğunu değerlendirmeyi amaçlıyor.

Sağlık İletişimi Atölyesi sağlık kurumları ve sağlık çalışanları ile toplum ve hastalar arasındaki iletişimi, bu iletişimde yaşanan kazaları ve sağlıkla ilgili konularda yanlış ve yanıltıcı bilgilendirmelere odaklanıyor. Ayrıntılı olarak sağlıkta doğru bilgi ve iletişimin neden önemli olduğunu ve nasıl başarılacağını değerlendirmeyi amaçlıyor.

Atölye üç ana başlıkta ilerleyecek.

1. Sağlık iletişimi, iletişim sorunları, iletişim kazaları ve karikatürler üzerinden analiz.
2. Sağlık konulu yayın içeriklerini etkileyen ticari faktörler ve editöryal bağımsızlığın önemi
3. Alternatif tıp uygulamalarının sosyal medyada yansımaları ve ticarileşme, Facebook sayfaları örneği.

Bu eğitim sayesinde sağlık konulu yayın içerikleri ile karşılaşan kişinin sağlık okuryazarlığı becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır. Bunun yanında günümüzde sıklıkla yaşanan hasta/doktor/hasta yakını iletişimi sorunlarının zemini konusunda bir farkındalık yaratmak ve bu iletişim kazalarını anlama ve çözme yönünde duyarlılık kazandırmak amaçlanmaktadır. Sağlıkta ticarileşmenin farkına vararak, özellikle sosyal medyadan yansıyan dezenformasyon ve ticari niyet konusunda farkındalık yaratmak da diğer bir katkı olacaktır.

Atölyeye Dair Bilgiler:

Atölye Yürütücüsü: Doç. Dr. Ferihan Ayaz

Atölye Süresi: 3 hafta (toplam 3 saat)

Katılımcı Profili: Atölye Sağlık iletişimi ve sağlık okuryazarlığı ile ilgili farkındalığa sahip olmak isteyen herkese açıktır.

Kontenjan: 20 kişi

Atölyeye 20'den fazla katılım isteği olması durumunda, kontenjan 20 kişi ile sınırlı tutulacak ancak bu atölyenin tamamlanmasından sonra, Atölye Yürütücüsü tarafından aynı atölye yeniden açılırsa atölyeye katılmak isteyen bu kişilere öncelik verilecektir.

Katılım Ücreti: Ücretsizdir. Fakat dileyenler AFAD, Kızılay, AKUT, Darülaceze, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi yardımlaşma kurumlarına yahut Ülkemiz ve Biz Platformu'na gönüllerinden kopan miktarda bir bağış yapabilirler. Bize destek olmanızdan mutlu oluruz.

Ülkemiz ve Biz için bağış yapmak isteyenler bu sayfanın üst kısmındaki Bağış Yap düğmesini kullanarak gerekli bilgilere ulaşabilirler.

Atölye Başvuru Tarihleri: 15-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında

Atölye Başlangıç Günü ve Saati: 24 Mayıs 2024 Cuma Saat: 10:00

Program Takvimi: 24 Mayıs, 31 Mayıs, 28 Haziran Cuma 10:00 (1'er saat)

Atölyenin Yapılacağı Ortam: Online (Google Meet veya Zoom)

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, kayıt yaptıran katılımcılara programdan en az bir gün önce e-posta ile Google Meet veya Zoom toplantı linki gönderilecektir. (Bu süre içinde e-posta almazsanız spam kutunuzu kontrol etmeyi unutmayınız; buna rağmen hâlâ link gelmediyse durumu Ülkemiz ve Biz'e e-posta ile iletebilirsiniz).

Katılım Belgesi: Atölyeye kayıt yaptırıp yeterli katılım sağlayanlara "Katılım Belgesi" verilecektir.

Bilinmesi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: 

1) Atölyelere kayıt olanların katılım sağlamasını önemsiyoruz. Bir kişi bir Eğitim Atölyesine kayıt olup hiç katılım sağlamazsa veya kayıt olduğu eğitim atölyelerinden birden fazlasına yeterli katılım göstermezse, başka atölyelere katılım talebi ihtiyatla karşılanacaktır.

2) Katılımcıların Ülkemiz ve Biz platformunun toplumda dayanışmayı esas alan ve partilerüstü bakışına uygun davranması beklenmektedir.

3) Genel görgü ve ahlak kuralları tüm kullanıcılar ve katılımcılar için geçerlidir.


Danışmanlar