• Yüreği ülkesi ve toplumu için çarpan milyonlarız biz
  • Sosyal Medyada Biz:
Eğitim Atölyeleri

Hayvanseverler için İletişim Atölyesi

Hayvanseverler için İletişim Atölyesi hayvanseverlerin çevreleriyle etkili ve sağlıklı iletişim kurmasına; hayvanlarla ilgili çalışmaların daha kolay, verimli, keyifli yapılacağı yolların üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Hayvanseverler için İletişim Atölyesi'nin amacı hayvanseverler ile toplumun farklı kesimleri arasında etkili ve sağlıklı iletişim kurulmasına katkı sağlamak, gündelik hayatta ve hayvanlarla ilgili konularda hayvanseverlerin yaşadığı iletişim kazalarını ve ortaya çıkan tatsız olayları değerlendirmek ve çözümler geliştirmektir.

1) Atölyede ilk olarak iletişimin unsurları, etkili bir iletişim için neler yapmak, nelerden kaçınmak gerektiği katılımcılarla birlikte değerlendirilecektir.

2) Atölye kapsamında hayvanseverlerin yahut hayvan karşıtları dahil farklı kesimlerin iletişim stratejileri ele alınacak, toplumda farklı kişi ve kesimlerin hayvanlara yönelik bilgilendirme kampanyaları, propaganda, manipülasyon veya gündem ve algı oluşturma çalışmalarını nasıl yürüttüğü değerlendirilecektir. Gerçek hayatta, medya ve sosyal medyada hayvanlarla ilgili konulara nasıl bakıldığı ayrıca işlenecektir.

3) Atölyenin son bölümünde hayvanseverlerin gerçek hayatta veya sosyal medya gibi dijital ortamlarda karşılaştığı örnekler, tecrübeler konuşulacaktır. Böylece hayvanseverler arasında bilgi, tecrübe paylaşımı da sağlanacaktır. Ayrıca hayvanseverlerin takip etmesi gereken iletişim stratejileri ayrıntılı olarak değerlendirilecektir.

Atölye hayvanseverlerin çevreleriyle etkili ve sağlıklı iletişim kurmasına, hayvanlarla ilgili çalışmaların daha kolay, daha verimli, daha keyifli yapılacağı yolların üretilmesine katkıda bulunacaktır.

hayvanseverler-icin-iletisim-atolye-6676d007a5093.jpg

Hayvanseverler için İletişim Atölyesi
Atölyede ele alınacak bazı başlıklar

İLETİŞİME DAİR
İletişim nedir? Neden Önemlidir? İletişimin Unsurları nelerdir?
İnsanlık halleri: İletişimi olumlu, olumsuz etkileyen unsurlar nelerdir?

HAYVANSEVERLERİN HALİ VE İLETİŞİM SORUNLARI
Hayvansever kimdir?
Hayvanseverlere dair durum değerlendirmesi
Hayvan/severlere dair tehlikeler

HAYVAN KARŞITLARININ STRATEJİLERİ
Hayvan karşıtlarının hayvanseverlere etkisi
Hayvan karşıtlarının SM ve diğer mecralardaki stratejileri

HAYVAN KARŞITLARININ STRATEJİLERİ NASIL ETKİSİZLEŞTİRİLEBİLİR?
Hayvanseverler nasıl bir iletişim stratejisi benimsemeli?

TECRÜBE PAYLAŞIMI, BEYİN FIRTINASI


Atölyeye Dair Bilgiler:

Atölye Yürütücüsü: Prof. Dr. Emre Bağce

Atölye Süresi: 3 hafta (toplam 4,5 saat)

Katılımcı Profili: Atölyeye başta hayvanseverler olmak üzere hayvanlarla ilgili konularda nasıl iletişim kurmak gerektiği konusunu önemseyen ve çözüm yolları arayan herkes katılabilir.

Kontenjan: 50 kişi

Atölyeye 50'den fazla katılım isteği olması durumunda, kontenjan 50 kişi ile sınırlı tutulacak ancak bu atölyenin tamamlanmasından sonra, Atölye Yürütücüsü tarafından aynı atölye yeniden açılacak, atölyeye katılmak isteyen bu kişilere öncelik verilecektir.

Katılım Ücreti: Ücretsizdir. Fakat dileyenler AFAD, Kızılay, AKUT, Darülaceze, Çocuk Esirgeme Kurumu gibi yardımlaşma kurumlarına yahut Ülkemiz ve Biz Platformu'na gönüllerinden kopan miktarda bir bağış yapabilirler. Bize destek olmanızdan mutlu oluruz.

Ülkemiz ve Biz için bağış yapmak isteyenler bu sayfanın üst kısmındaki Bağış Yap düğmesini kullanarak gerekli bilgilere ulaşabilirler.

Atölye Başvuru Tarihleri: 10-26 Haziran 2024 tarihleri arasında

Atölye Başlangıç Günü ve Saati: 27 Haziran 2024 Perşembe Saat: 21:00

Program Takvimi: 27 Haziran, 4 Temmuz, 11 Temmuz 21:00 (90'ar dk.)

Atölyenin Yapılacağı Ortam: Online (Google Meet veya Zoom)

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra, kayıt yaptıran katılımcılara programdan en az bir gün önce e-posta veya SMS ile Google Meet veya Zoom toplantı linki gönderilecektir. (Bu süre içinde e-posta veya SMS almazsanız spam kutunuzu kontrol etmeyi unutmayınız; buna rağmen hâlâ link gelmediyse durumu Ülkemiz ve Biz'e e-posta ile iletebilirsiniz).

Katılım Belgesi: Atölyeye kayıt yaptırıp yeterli katılım sağlayanlara "Katılım Belgesi" verilecektir.

Bilinmesi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: 

1) Atölyelere kayıt olanların katılım sağlamasını önemsiyoruz. Bir kişi bir Eğitim Atölyesine kayıt olup hiç katılım sağlamazsa veya kayıt olduğu eğitim atölyelerinden birden fazlasına yeterli katılım göstermezse, başka atölyelere katılım talebi ihtiyatla karşılanacaktır.
2) Katılımcıların Ülkemiz ve Biz platformunun toplumda dayanışmayı esas alan ve partilerüstü bakışına uygun davranması beklenmektedir.
3) Genel görgü ve ahlak kuralları tüm kullanıcılar ve katılımcılar için geçerlidir.

Danışmanlar